Soundswalks med grafitti-tema på Tempo dokumentärfestival

Tempo dokumentärfestival erbjuder fyra helt unika soundwalks om Stockholms undergroundscen inom klotter och graffiti. Detta är ett samarbete mellan JMK och Kritiklabbet. Du är varmt välkommen att ta del av denna världspremiär! En soundwalk är en helhetsupplevelse där du samtidigt som du lyssnar på en inspelad ljudsekvens promenerar en utstakad sträcka. Ljuden förstärker upplevelsen av konsten som du passerar. Ett spännande och intressant sätt att uppleva konst på! Dessutom väldigt smidigt och enkelt att komma igång med hjälp av din mobiltelefon och ett par hörlurar. Här nedan kan du läsa mer om dessa fyra soundwalks. Vi beskriver dem på ett sätt så att du ska förstå vad de går ut på och kunna välja

Klottrandets soundtrack

Musikern Varg reser världen runt med sin techno- och dancemusik. Om nätterna pryder han Gamla stan med sin konst. I denna interaktiva soundwalk får du möjlighet att gå i Vargs fotspår samtidigt som du får ta del av Vargs helt unika musik. Starten sker vid tunnelbanan vid Rådhuset, vid uppgången Hantverkargatan, utanför spärrarna. En intressant och spännande soundwalk som både utmanar och inspirerar!

Snösätra Hall of Fame

I denna soundwalk får du möjlighet att besöka det gråa guldet – betongen och dessutom ett industriellt graffitigalleri i Snösätra. Du får ta del av graffitins historia som berättas genom ett mytomspunnet Rågsved. Starten sker vid tunnelbana Rågsved, utanför spärrarna. En soundwalk för dig som vill fördjupa dig i betongens miljöer!

Bomba tills du torskar

Promenaden sker från Gamla Stan till Mariaberget tillsammans med Ligisd, som varit aktiv sedan början av 90-talet. Ligsid är briljant med sina sprayburkar och du kommer få ta del av hans konst på denna vandring. Men se upp! För strax bakom rör sig vakterna – och de är ute efter dig! Starten sker vid tunnelbanan Gamla stan, utanför spärrarna

Olagligt och livsfarligt

Att leva för graffitin? Kan man göra det? Det är riskabelt på så många sätt. Olagligt och riskfyllt. Men somliga har ett begär som inte går att släppa. Att vara ute på nätterna och måla kan bli oemotståndligt för den som börjat. Följ med på en spännande vandring bland målade väggar och in i psyket på några av våra mest mytomspunna graffitimålare. Starten sker på trappan vid Katarina kyrka. En kontroversiell soundwalk som utmanar!

Hur gör jag?

För att delta i en soundwalk laddar du ner appen Guidly på AppStore. Sedan väljer du vilken soundwalk du vill ge dig in i och tar dig till startpunkten. Sätt på dig hörlurarna och det är bara att sätta igång! Enkelt och smidigt.

Att gå en soundwalk är både ett sätt att lära sig nya spännande saker inom konstområdet, men det är också ett sätt att få motion och komma ut i det vackra vädret. Kanske kan du ta med dig en vän som också är konstintresserad och sedan dela erfarenheterna från upplevelsen med honom eller henne. Det rekommenderas varmt!

Läs mer på tempofestivals hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *