Street Art-festivalen No Limit arrangeras 3-10 september 2017, i Borås

No-limit-borås

För tredje året i rad är det dags för Borås att låta sina väggar fyllas av street art. Festivalen No Limit arrangeras för tredje gången den 3-10 september 2017. Med hjälp av ett antal nya väggar, konstformer och installationer på olika platser i staden förvandlas Borås till en sprakande konstfestival. Stina Hallhagen är projektledare Borås och Shai Dahan curator, presskontakt är Anders Kihl. Denna street art-festival arrangeras av Borås TME i ett tätt samarbete med Kulturförvaltningen inom Borås Stad. Till No Limit kommer konstnärer från hela världen. Det offentliga rummet kommer att förvandlas till ett enormt utomhusgalleri. Här ryms alla olika typer av gatukonst. Så väl skulpturer som installationer och mycket mer. Festivalen arrangerades för första gången år 2014. Alla är vart välkomna till Borås 3-10 september 2017.

År 2014 hade festivalen bjudit in konstnärer från sju olika länder, närmare bestämt Brasilien, Holland, Tyskland, Polen, Spanien Italien och Sverige. Tillsammans bidrog konstnärerna med en stor bredd inom street art. Den högsta vägg som målades under festivalen hörde till ett sjuvåningshus. År 2015 arrangerades festivalen för andra gången och det blev en lika stor succé då.

Borås har en lång historia inom konstområdet, därför är det naturligt att det här som street art-festivalen arrangeras. Street art har gått från att vara en föraktad och illegal konstform till något folkligt och uppskattat inom breda lager av befolkningen. Så väl Boråsare som andra konstintresserade uppskattar festivalen. Den innebär ett positivt inslag i stadsbilden och många människor har beskrivit hur deras vardag har förgyllts av den konst som numera pryder staden.

Street art är verkligen ett positivt inslag i stadsbilden. När du minst anar det kan du få se ett vackert konstverk till exempel på en vägg eller hängandes från ett tak. Detta skapar en lustfylld känsla när man besöker Borås första gången. Många turister har berättat om den positiva upplevelsen av staden. Konst för människor samman och bidrar till livskvalitet på många sätt som inte allt går att kartlägga.

Konstnärerna som bidrar med sin konst skickar inte in några skisser i förväg utan vi låter oss överraskas av vad konstnärerna har valt att gestalta. Detta genuina tillvägagångssätt bidrar med ett stort spänningsmoment till festivalen. Tillvägagångssättet har också blivit kritiserat och anses kontroversiellt av somliga. Det är lätt att förstå att de som bor i Borås kan bli oroliga för vad som ska komma härnäst. Samtidigt har festivalen satt Borås på kartan, inte bara inom konstvärlden, utan som attraktiv stad i allmänhet. Borås ansågs länge vara en av Sveriges tråkigaste städer och blev nästan en symbol för tristess. Men med hjälp av konsten har ett annat ljus fallit över Borås som stad och nu anses det progressivt att bo och leva i Borås. Trenden är positiv och den ser ut att fortsätta. Street art är stort, inte bara i Sverige, utan även utomlands och detta bidrar såklart till den positiva spiral som Borås befinner sig i för tillfället.

Läs mer på No limits hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *